Кошик
496 відгуків
К КАЖДОЙ МЕДНОЙ ТУРКЕ ДЛИННАЯ ЛОЖКА В ПОДАРОК!Турка с ложкой

KAVA.NET.UA - Медные турки, кофе, чай и аксессуары

Чай мате (мате) Стронг (Strong) 200 г + 50 г у подарунок

  +50 грамм Чай мате (мате) Стронг (Strong) 200 г + 50 г у подарунок
В наявності

96 грн.

Купити
  • +380 показати номер +380633050520
  • +380505717414
  • Контакти
    • Телефон:
      +380633050520
      +380505717414
    • Контактна особа:
      Олег
    • Адреса:
      ул. Малиновского 11, Запоріжжя, Запорізька область, Україна
    • Email:
      bananeiro04@gmail.com
  • Умови повернення та обміну

Ви можете оплатити замовлення он-лайн:

alt

Чай ТМ "Османтус"

Чай мате (мате) Стронг 200 г + 50 г у подарунок!

Фасування чаю від імпортера тм "Османтус" – фольгований (або пропиленовый) пакет герметичній спайки!

Так само Ви можете купити Китайський зелений чай:

Зелений чай Зелений Равлик 200 г + 50 г у подарунок!

Зелений чай Зелений Високогірний 200 г + 50 г у подарунок!

Зелений чай Зелений порох extra 200 г + 50 г у подарунок!

Так само Ви можете купити Кенійський зелений чай:

Зелений чай Кенія Малаіка 200 г + 50 г у подарунок!

alt

 

Аргентинський не очищений мате, став легендою Південної Америки. Має сильний, але одночасно, м'який тонізуючий ефект, адаптований до вживання допомогою звичайного «чайного заварювання».Містить шматочки гілочок мате, що робить його смак солодкий і м'яким.

Один із способів заварювання мате (етнічного чаю):

Порція: дві чайні ложки на чашку 350 мл та ще одна додаткова – на чайник.

Час заварювання: 1 хвилина при температурі 95 °C.

Особливі умови: пити мате потрібно відразу, як тільки він достатньо охолов. При традиційному заварюванні використовують калебасу і бомбілью. При цьому порція збільшується до 30 грам, а час вживання (при постійному подливании окропу) – до 30 хвилин.

Про мате

Трохи історії

Історія цього чудодійного напою йде своїми коренями в глибоку стародавність. Його унікальні властивості вперше випробували на собі індіанці гуарані, які населяли територію сьогоднішньої Аргентини кілька тисячоліть тому. Широку популярність мате став набувати завдяки іспанським конкістадорам, відкрив його під час колонізації Південної Америки в ХVI столітті. Він став швидко популярний серед колоністів у сусідніх Чилі і Перу завдяки особливій властивості перемагати цингу – хвороба характерну для людей, які не мали можливість вживати в їжу овочі і фрукти, перебуваючи в тривалих подорожах через океан до нового континенту. Індіанці гуарані та кечуа – нащадки творців цивілізації інків, - заварювали світло-зелений порошок особливої ємності. Вона являла собою висушену товстостінну гарбуз лагенарія з выскобленной серцевиною. Ця чаша називалася «мате». Конкістадори принесли назву кубка на сам напій. Вирішивши, що настій готується з перетертої трави, європейські прибульці стали величати порошок Yerba mate. Це помилкова назва (насправді напій слід було б кваліфікувати як деревне) міцно увійшло в побут.

Зелене золото Аргентини

Мате - це висушені і подрібнені листя вічнозеленого дерева парагвайського падуба (латинська назва Illex Paraquariensis), який в диких умовах живе до 50 років і досягає у висоту 15 метрів. Володіє шкірястими глянсовим листям довжиною 7-10 див Росте ця різновид падуба виключно в Південній Америці, спроби його культивувати в інших регіонах не увінчалися успіхом. У приготуванні сировини використовуються гілки з молодими листям. Технологічний процес виглядає так: в період з березня по жовтень пагони обрізають до практично "голого" стану дерева. Потім їх складають у полотняні мішки і відвозять на обробку, де на спеціальних машинах при сильній подачі повітря відокремлюють гілки від листя. Потім зелену масу дрібно рубають, попередньо її можуть промити (в залежності від технології кожного виробника) і продымляют. Після сировину сушать при високій температурі, на цьому етапі втрачається 20-25 відсотків ваги. На завершальній стадії мате упаковують в полотняні мішки, які зашивають і складають у сховища, де парагвайський чай "дозріває" від 8 місяців до року. А от на саме виробництво відводиться не більше 12-15 годин, у противному випадку продукт втрачає свої специфічні властивості.

Готовий до вживання мате складається з трьох компонентів: стеблинок — в них містяться корисні речовини; листочків — вони надають напою колір і терпкість; пилу – її наявність говорить про те, що листя правильно просушені.

Yerba mate ділиться на три види: "зелений", "смажена" та "золотий".

Зелений — має колір виключно темно-зелений, виглядає як дрібно порізана тільки що скошена трава, просушується природним способом без будь-яких додаткових обробок.

Смажений — той же зелений, але смажений за певною технологією в печах. Має коричневий колір і нагадує обсмажену каву. Містить кофеїну більше, ніж в інших сортах.

Золотий — має золотисто-світлий (сірий колір). Дрібно помелене сировину і відсутність великої кількості гілочок і паличок, говорить вже про його високої технології обробки. Наявність тонких живців допустимо. Обов'язкова наявність пилу і легкість сировини. Свіжі гілки Yerba Mate пов'язані в невеликі віники складають і продымляют на багаттях або в глиняних печах, які томят спеціальним деревом.

 

Без чого не можна пити мате

В Латинській Америці, батьківщині рослини, Yerba Mate, п'ють з допомогою калабаса — традиційного гарбузової посудини в часи гаучос в якості посуду використовувалися маленькі гарбуза (calabaza), які видовбували й сушилися на сонці. Оскільки вони були різних розмірів, гаучос використовували їх для зберігання круп, води та інших продуктів. Найменші використовували для настою Yerba Mate. Пізніше судини стали виготовляти з дерева, прикрашати різьбленням, обрамляти залізом. Другий обов'язковий атрибут матепітія це bombilla — бомбилья (ісп.) або бомбижья в латиноамериканському варіанті іспанської мови. Бомбижьи раніше робили з тонких порожнистих стовбурів рослин. Сьогодні це ціла індустрія, їх роблять з металу (нержавіючої сталі), срібла. У верхній частині трубочки знаходиться злегка сплощений мундштук, який може бути позолоченим чи срібним, а в нижній — спеціальний фільтр. Бомбижья може бути прямою або дещо вигнутою. Заварку правильно називати Yerba Mate, а отриманий настій — "mate", з наголосом на першому складі.

Гарбузовий калабас перед першим матепитием треба правильно підготувати. У процесі підготовки мікрочастинки трави (yerba mate) проникають в стінки калабаса, тим самим, створюючи плівку, яка захищає його від цвілі, та надає особливий неповторний смак самого напою

Як підготувати калабас до матэпитию.

1. У процесі підготовки калабас наповнюється травою (yerba mate) і запарюється на термін від 1 до 3-х діб в залежності від пористості гарбуза.

2. В калабас засипається трава (yerba mate) не менше ніж на ¾ від загальної об'єм посудини.

3. В калабас на ¾ наповнений yerba mate, повільно наливають воду, температура якої повинна бути не більше 80-90°С. Вода повинна заповнити калабас повністю, не доходячи до краю на 10мм.

4. Заповнений калабас, залишають у темному прохолодному місці, даючи тим самим мікрочастинок трави (yerba mate) просочити стінки судини (за стародавніми звичаями індіанців гуарані калабас необхідно через кожні 2-3 години тримати в руках 15 хвилин, для того, щоб він увібрав в себе позитивну енергію майбутнього господаря.)

5. У процесі підготовки екстракт трави всмоктується в стінки калабаса, і рівень води в посудині зменшується.

6. При зменшенні рівня екстракту трави, що відбувається приблизно через 2-4 години після заливки, потрібно доливати воду в калабас до початкового рівня, тобто повністю, не доходячи до краю 10мм.

7. Процес запарки вважається закінченим, коли калабас перестає вбирати в себе екстракт трави (yerba mate). По закінченню з посудини видаляють всю запарені масу трави. Промивати калабас не обов'язково.

8. Після калабас перевертають і залишають в такому стані на час близько 1 години, щоб видалити залишки води.

9. Далі калабас залишають у перевернутому стані, так, щоб здійснювався доступ повітря, до повного висихання.

 

Матэматика здоров'я

Згідно з дослідженнями наукових центрів, (Паризький Інститут Луї Пастера і Паризьке наукове товариство), мате містить практично всі вітаміни і необхідні речовини для підтримки нормальної життєдіяльності людини. Це смоли, волокна, леткі олії, танін, що зустрічається в багатьох рослинних речовин. Крім цього — каротин, вітаміни групи А, С, Е, комплекс вітамінів групи В більш високій концентрації ніж в прополісі, рибофлавін, нікотинова кислота, пантотенова кислота, біотин, магній, кальцій, залізо, натрій, калій, марганець, кремній, фосфати, сірка, соляна кислота, хлорофіл, холін, иноситол. У своїх висновках вчені відзначили, що рослина з такою кількістю суттєвих і життєво важливих поживних речовин — надзвичайно рідкісне явище в природі.

Дійсно складно знайти в усьому світі рослина схоже своїми якостями на маті.

До цього можна додати той факт, що матеэ має в своєму змісті МАТEIN (METIL XANTINE). "Матеїн (Metil Xantine) подібний до кофеїну, але більш ефективний і не викликає побічних явищ у вигляді нервової тремтіння і посиленого серцебиття. Основний ефект матеина полягає у підвищенні здатності людини до концентрації уваги й опірності захворюванням. Рослина з такими характеристиками привернуло увагу дослідників і вчених з світовим ім'ям, які, всі без винятку, рекомендували настій мате, корисний і доступний для вживання, т. к. людський організм, при регулярному вживанні, набуває численні властивості. Мате діє як м'який стимулятор на фізичну і психічну активність людини, покращує діяльність травної та видільної систем, нормалізує кров'яний тиск, нормалізує артеріальний тиск) і розширює судини. Настій також благотворно впливає на імунну систему людини, володіє потогінними та жарознижувальними властивостями, має дієтичною цінністю.

Мате використовується як лікарський засіб для лікування психічних порушень, наприклад, неврозів і депресій, має виражені властивості психостимулятора — покращує настрій, підвищує активність, але при цьому діє м'яко, одночасно знімаючи такі симптоми, як тривожність, метушливість, емоційна неврівноваженість і дратівливість. Відсутність звикання до мате робить його ідеальним засобом для людей, які хочуть позбутися від кофеїнової звички. Сполуки, що входять в мате, постачають серце киснем і необхідними поживними елементами і, таким чином, зміцнює його. Особливо це помітно під час стресів або виконання фізичних вправ, оскільки мате запобігає накопичення молочної кислоти в м'язах і знімає втому.

"Цей напій сприяє нагромадженню необхідної кількості фосфору для нервових клітин, покращує пам'ять і допомагає при розумовій втомі" /"Дослідження Властивостей МАТЕ" Наукове Товариство. Париж./

"Іншими важливими компонентами є COLINA (HUCH2CH2N(CH3)3OH), необхідна для печінки і регулювання рівня холестерину в крові, а також такі мінеральні речовини, як натрій, магній, залізо, літин (оксид літію) і вітамін С у високій концентрації" /Дослідження Національної Лабораторії броматологии, Республіка Аргентина/

"Мате, завдяки своїм властивостям, відіграє найважливішу роль при відновленні клітин. У великих містах з сильно забрудненим повітрям мате перетворюється в ідеальний очищувач крові, завдяки присутності кисню у його клітинах, багатих хлорофилом. Весь цей чудовий запас мінералів і вітамінів, який є фундаментом хорошого, міцного здоров'я, проникає прямо в кров'яний потік, разносясь по всьому організму" / PubMed. As of Dec 28, 2004, a PubMed search on the term "mateine" led to zero results.

Ідеальне поєднання елементів настою, поряд з високим вмістом вітамінів В1, В3 і З, надає настою МАТЕ виняткові антистресові властивості" - /Джеймс Сміт, "Los Angeles Times": "Результати дослідження настою мате Французького Суспільства Гігієни"/.

Рослина з такими характеристиками привернуло увагу дослідників і вчених з світовим ім'ям, які, всі без винятку, рекомендували настій мате, корисний і доступний для вживання, оскільки людський організм, при регулярному вживанні, набуває численні захисні властивості. /Saldana MD, Zetzl C, Mohamed RS, Brunner G. Extraction of methylxanthines from guarana seeds, mate leaves, and cocoa beans using supercritical carbon dioxide and ethanol. J Agric Food Chem. 2002 Aug 14; 50(17): 4820-6. [ PubMed Entry & Abstract ] /

Цей напій корисний людям будь-якого віку, які живуть у містах, які ведуть активний спосіб життя, для відновлення сил після хвороби, операції, при нервових розладах, втоми, при дотриманні дієти і просто як постачальник в організм потрібних вітамінів і мінералів.

Згідно з легендою, мате був дарований людям Богом, щоб «наповнити їх серця любов'ю, тіла – енергією, а помисли – чистотою».

Аргентинський НЕ очищень мате, ставши легендою Південної Америки. Має сильний, але одночасно, м'яка м'який тонізуючий ефект, адаптований до вживання допомогою звичайного «чайного заварювання». Містить шматочки гілочок мате, що робить його смак солодким і м'яка яким.

Один із способів заварювання мате (етнічного чаю):

Порція: дві чайні ложки на чашку 350 мл і ще одна додаткова - на чайник.

Час заварювання: 1 хвилина за температури 95 ° C.

Особливі умови: пити мате потрібно відразу, як тільки він досить охолов. При традиційному заварюванні використовують калебасу і бомбілью. При цьому порція збільшується до 30 грам, а час вживання (при постійному підливання окропу) - до 30 хвилин.

Про мате

Трохи історії

Історія цього чудодійного напою сягає своїм корінням в глибоку старовину. Його унікальні властивості вперше випробували на собі індіанці гуарані, що населяли територію нинішньої Аргентини кілька тисячоліть тому. Широку популярність мате ставши набувати завдяки іспанським конкістадорам, який відкрив його під час колонізації Південної Америки в ХVI столітті. Він ставши швидко популярний серед колоністів у сусідніх Чилі і Перу завдяки особливому властивості перемагати цингу - хвороба характерну для людей, які не малі можливість приймати в їжу овочі і фрукти, перебуваючи у довгих подорожах через океан до нового континенту. Індіанці гуарані і кечуа - нащадки творців цивілізації інків, - заварювали світло-зелений порошок в особливій ємності. Вона представляла собою висушену товстостінну гарбуз лагенарія з вискоблена серцевиною. Ця чаша називалася «мате». Конкістадори перенесли назву кубка на сам напій. Вирішивши, що настій готується з перетертих трави, європейські прибульці стали величати порошок Yerba mate. Це помилкова назва (насправді напій варто було б кваліфікувати як селі) міцно увійшло в побут.

Зелене золото Аргентини

Мате - це висушені і подрібнені листя вічнозеленого дерева парагвайського падуба (латинська назва Illex Paraquariensis), який в диких умовах живе до 50 років і досягає у висоту 15 метрів. Володіє шкірястими глянцевими листям довжиною в 7-10 див. Зростанні цей різновид падуба виключно в Південній Америці, спроби його культивувати в інших регіонах не увінчалися успіхом. У приготуванні сировини використовуються гілки з молодим листям. Технологічний процес виглядає так: в період з березня по жовтень пагони обрізають до практично "голого" стану дерева. Потім їх вручну складають у полотняні мішки і відвозять на обробку, де на спеціальних машинах при сільній подачі повітря відокремлюють гілки від листя. Потім зелену масу дрібно рубають, попередньо її можуть промити (в залежності від технології шкірного виробника) і продимляют. Після сировину сушать при високій температури, на цьому етапі втрачається 20-25 відсотків ваги. На завершальній стадії мате упаковують в полотняні мішки, які зашивають і складають у сховища, де парагвайський чай "дозріває" від 8 місяців до року. А вісь на саме виробництво відводиться не більше 12-15 годин, в іншому випадку продукт втрачає свої специфічні властивості.

Готовий до вживання мате складається з трьох компонентів: стеблинок - в них містяться корисні речовини; листочків - вони додають напою колір і терпкість; пилу - ЇЇ наявність говорити про те, що листя правильно просушені.

Yerba mate ділиться на три види: "зелений", "смажений" і "золотий".

Зелений - має колір виключно темно-зелений, виглядає як дрібно порізана щойно скошена трава, просушується природних способом без будь-яких додаткових обробок.

Смажений - тієї ж зелений, альо смажений за певною технологією в печах. Має коричневий колір і нагадує обсмажену каву. Містить кофеїну більше ніж в інших сортах.

Золотий - має золотисто-світлий (фісташка колір). Дрібно помелену сировину і відсутність великої кількості гілочок і паличок, говорити вже про його високої технології обробки. Наявність тонких черешків допустимо. Обов'язкова наявність пилу і легкість сировини. Свіжі гілки Yerba Mate пов'язані в невеликі віники складають і продимляют на вогнищах або в глиняних печах, які млоять спеціальним деревом.

Без чого не можна пити мате

У Латинській Америці, батьківщині рослини, Yerba Mate, п'єр ють за допомогою калабаса - традиційного гарбузового посудини за часів гаучос в якості посуд використовувалися маленькі гарбуза (calabaza), які видовбували і сушилися на сонці. Оскільки вони були різних розмірів, гаучос використовували їх також для зберігання круп, води та інших продуктів. Найменші використовували для настою Yerba Mate. Пізніше судини стали виготовляти з дерева, прикрашати різьбленням, обрамляти залізом. Другий обов'язковий атрибут матепітія це bombilla - бомбилья (ісп.) Або бомбіжью в латиноамериканському варіанті іспанської мови. Бомбіжью раніше робили з тонких порожнистих стовбурів рослин. Сьогодні це ціла індустрія, їх роблять з металу (нержавіючої сталі), срібла. У верхній частині трубочки знаходиться злегка сплощений мундштук, який може бути позолоченим або срібним, а в нижній - спеціальний фільтр. Бомбіжью може бути прямий або злегка зігнутою. Заварку правильно називати Yerba Mate, а отриманий настій - "mate", з наголосом на першому складі.

Гарбузовий калабас перед першим матепітія потрібно правильно підготувати. У процесі підготовки мікрочастинки трави (yerba mate) проникають в стінки калабаса, тім самим, створюючи плівку, яка захищає його від цвілі, і надає особливого неповторного смаку самого напою

Як підготувати калабас до матепиття.

1. У процесі підготовки калабас наповнюється травою (yerba mate) і запарюється на термін від 1 до 3-х діб в залежності від пористості гарбуза.

2. У калабас засипається трава (yerba mate) не менше ніж на ¾ від загального обсяг судини.

3. У калабас на ¾ наповнений yerba mate, повільно наливають воду, температура якої повинна бути не більше 80-90 ° С. Вода повинна заповнити калабас повністю, не доходячи до краю на 10 мм.

4. Заповненості калабас, залишають у темному прохолодному місці, даючи тим самим мікрочастинок трави (yerba mate) просочити стінки судини (за стародавніми звичаями індіанців гуарані калабас необхідно через кожні 2-3 години тримати в руках 15 хвилин, для того, щоб він увібрав в собі позитивну енергію майбутнього господаря.)

5. У процесі підготовки екстракт трави вбирається у стінки калабаса, і рівень води в посудині зменшується.

6. При зменшенні рівня екстракту трави, що відбувається приблизно через 2-4 години після заливки, потрібно доливати воду в калабас до початкового рівня, тобто повністю, не доходячи до краю 10мм.

7. Процес запарки вважається закінченим, коли калабас перестає вбирати у собі екстракт трави (yerba mate). По закінченню з посудини видаляють всю запарену масу трави. Промивати калабас не обов'язково.

8. Після калабас перевертають і залишають в такому стані на годину близько 1 години, щоб видалити залишки води.

9. Далі калабас залишають в переверненому стані, так, щоб здійснювався доступ повітря, до повного висихання.

Характеристики
Основні
Виробник   Османтус
Країна виробник Аргентина
Тип чаю   Зеленый чай
Склад чаю Моночай
Форма випуску Рассыпной
Розмір чайного листа Мелколистовой
Вага 250.0 (г)
Упаковка Пакет герметичной спайки
Дополнительные характеристики
Состояние новое
Наличие в наличии
Інформація для замовлення
  • Ціна: 96 грн.