Тайський синій чай Анчан, лазурний чай
- В наявності
119 ₴
Синій чай «Анчан»
Кліторія потрійна, анчан, олистковий горошок, тайський синій чай, лазурний чай, Butterfly pea — назви одного й того ж чаю, який роблять із квіток в'яної рослини Кліторії, що росте на півночі Таїланду. Пелюстки квітів пофарбовані в насичений синій колір.
З давніх-давен тайці збирали блакитні квіти з вічнозелених ліан, висушували та заварували. Вони вірили, що синій чай очищає душу та порівнювали лазурні квіти з крилами метеликів, помах яких відганяє від людини хадру та невдачі.
У В'єтнамі теж цінується синій чай, втім, як і в інших азійських країнах. Серед в'єтнамців побутує народне повіре, що синій чай позитивно впливає на зір, а деякі стверджують, що після вживання напою зіниці очей набувають легкого блакитного відтінку. Це називається «очі, що світяться щастям».
Тайський чай «Анчан» — це незвичайний напій, який став відомим завдяки дивовижному синьому кольору та своїм швидкодійним цілющим здібностям. Жоден напій у світі не може похвалитися таким винятковим відтінком, створеним природним способом.
Коротке склепіння: корисні властивості синього чаю
- Комплекс речовин, що міститься в синьому чаї сприяє поліпшенню зору, розширенню й очищенню кровоносних судин очей. Напій корисний у разі глаукому та катаракту.
- Сприятливо впливає на серцево-судинну систему організму. Мікроелементи та мінерали (залізо та марганець) сприяють розширенню судин, покращують їхню еластичність і проникність.
- Синій чай корисний для поліпшення пам'яті і під час хвороби Альцгеймера через великий вміст фосфору та марганцю в складі.
- Допомагає розслабитися й заспокоїтися. Природний антидепресант (кобаламін) допомагає знизити вплив стресу на організм, запобігти депресії.
- Підвищує еластичність шкіримістить речовини, що уповільнюють старіння клітин
Мікроелементи та вітаміни в складі синього чаю
- Залізо сприятливо впливає на кровоносну систему організму, допомагає збагачувати кров киснем, сприяє міцності структури нігтів і волосся;
- Марганець допомагає засвоєнню заліза в організмі, бере участь у процесі будівництва клітин;
- Фосфор — у великій кількості міститься в чаї, корисний для зубної емалі та кісткової тканини. Покращує метаболізм і продукування білків і вуглеводів. Бере участь у процесах передавання нервових імпульсів.
Вітаміни групи B
- Вітамін В1 (тіамін) нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту, сприятливо впливає на діяльність нервової системи;
- Вітамін В2 (рибофлавін) важливий для нормальної роботи серцево-судинної системи, для гостроти зору та нормального обміну речовин;
- Вітамін В12 (кобаламін) — природний антидепресант, тонізує й захищає організм від стресів.
Жиророзчинні вітаміни + вітамін С
- Вітамін К уповільнює процеси старіння;
- Вітаміни Е і С — антиоксиданти, які зміцнюють імунітет, захищають організм від впливу вільних радикалів на клітинному рівні, знижують ризик розвитку онкологічних захворювань.
Як правильно заварювати синій тайський чай
- Посуд: скляний або порцеляновий чайник для заварювання, прозорі келихи або кухля.
- Температура води: не вище 85 градусів
- Вода: «м'яка», очищена фільтром
Крок 1. Закип'ятіть воду.
Крок 2. Після закипання кілька разів перелийте воду з чайника в заварник і назад, щоб прогріти посуд для заварювання та знизити температуру води.
Крок 3. Залиште гарячу воду в заварнику на 5 хвилин. Перелийте воду назад у чайник.
Крок 4. 1 чайну ложку сухих квітів синього чаю залийте 500 мл води (розрахуйте потрібну вам пропорцію) і закрийте кришку.
Крок 5. Напій має настоюватися 5-10 хвилин. Чим більше часу чай заварюється — тим насиченішим буде колір настою.
Лайфхак: додайте в синій чай часточку лимона або лайма. Напій набуде фіолетового відтінку.
Корисні поради:
заварювати синій чай можна двічі;
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Таїланд |
Вага | 30 г |
Упаковка | Пластикова банка |
Користувальницькі характеристики | |
Наявність | в наявності |
Стан | нове |
- Ціна: 119 ₴