Кошик
562 відгуків
Працюємо без вихідних з відправкою в день замовлення до 15Набори чаю та кави
KAVA.NET.UA - подарункові набори чаю та кави, мідні турки, натуральна кава, елітний чай та аксесуари
+380 (50) 571-74-14

Японський зелений чай Матча (Маття)

Матча — унікальний японський зелений чай, який:

- Містить велику кількість антиоксидантів (у 100 разів більше епігалокатехін, ніж будь-який інший чай)

- Заспокоює

- підвищує рівень енергії та витривалості

- пришвидшує метаболізм

- Очищає організм

- Зміцнює імунну систему

- нормалізує рівень холестерину

- Має дивовижний смак

Виробництво:

Маття виробляється з листя чаю, які перед збиранням затіняються, так само як і чай гекуро, на відміну від інших різновидів порошкових чаїв, як-от порошковий чай сентя.

Підготовка маття починається за кілька тижнів до збирання врожаю, коли кущі чаю закриваються від прямих сонячних променів. Це уповільнює ріст, робить листя більш темним і збагачує чайний лист амінокислотами, які роблять чай солодшим.

Після збирання врожаю, якщо листя скручують і сушать, то вийде чай гекуро (перлинна роса). А якщо листя сушиться прямими, розмелюються, то виходить чай тентя (яп. 碾茶). Для виробництва маття з чаю тенту прибирають стебла та прожилки, а потім перемелюють його в яскраво-зелений, талькоподібний порошок. Може знадобитися до години, щоб перемолоти 30 грамів чаю маття.

Потрібно зазначити, що тільки тентя може бути основою для маття, а інші порошкові чаї відомі під назвою контя (яп. 粉茶буквально «порошковий чай»).

Смак чаю маттю визначається наявністю амінокислот. Маття (матча) має інтенсивніший, солодкий смак і глибокий аромат.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner