Японський зелений чай Матча (Маття)
Матча — унікальний японський зелений чай, який:
- Містить велику кількість антиоксидантів (у 100 разів більше епігалокатехін, ніж будь-який інший чай)
- Заспокоює
- підвищує рівень енергії та витривалості
- пришвидшує метаболізм
- Очищає організм
- Зміцнює імунну систему
- нормалізує рівень холестерину
- Має дивовижний смак
Виробництво:
Маття виробляється з листя чаю, які перед збиранням затіняються, так само як і чай гекуро, на відміну від інших різновидів порошкових чаїв, як-от порошковий чай сентя.
Підготовка маття починається за кілька тижнів до збирання врожаю, коли кущі чаю закриваються від прямих сонячних променів. Це уповільнює ріст, робить листя більш темним і збагачує чайний лист амінокислотами, які роблять чай солодшим.
Після збирання врожаю, якщо листя скручують і сушать, то вийде чай гекуро (перлинна роса). А якщо листя сушиться прямими, розмелюються, то виходить чай тентя (яп. 碾茶). Для виробництва маття з чаю тенту прибирають стебла та прожилки, а потім перемелюють його в яскраво-зелений, талькоподібний порошок. Може знадобитися до години, щоб перемолоти 30 грамів чаю маття.
Потрібно зазначити, що тільки тентя може бути основою для маття, а інші порошкові чаї відомі під назвою контя (яп. 粉茶буквально «порошковий чай»).
Смак чаю маттю визначається наявністю амінокислот. Маття (матча) має інтенсивніший, солодкий смак і глибокий аромат.
- 200 ₴Немає в наявності+380 (50) 571-74-14
- 1 500 ₴Немає в наявності+380 (50) 571-74-14