Кава Гватемала SHB 250 г Спешелті кава Specialty coffee
- Немає в наявності
192 ₴
Гватемала SHB/100% Арабіка
250 г СПЕШЕЛТИ КОФЕ (Specialty coffee)
Цей регіон вирізняється багатою вулканічним ґрунтом, низькою вологістю, холодними ночами та наявністю великої кількості сонця. В оточенні долини розташовані знамениті вулкани Фуего, Аква й Акатенанго. Особливий клімат у цій долині підтримується завдяки кожному з цих вулканів. Найактивніший вулкан регіону — Фуего, саме він забезпечує ґрунт долини необхідними мінералами. Волога в ґрунті утримується завдяки його вулканічній пемзі. У такий спосіб відбувається виправлення недостатньої кількості опадів у регіоні. Щільність хмар захищає кавову плантацію, що росте, у цій долині, від раптових заморозків. Така кава вирізняється елегантністю й добре збалансованим і багатим ароматом. Має солодкий смак.
Про КОМПАНію
У кавовому виробництві компанії використовується виключно Speciality Coffee (Поспігалті кави). Це кава, яка складається тільки з добірних сортів зерен. Вони збираються з найкращих плантацій світу. До складу цього типу кави входить практично, тільки арабіка. Її вирощували в унікальних умовах на висоті понад 1000 метрів. Річ у тім, що на такій висоті дерево найбільше піддається впливу зовнішніх чинників, де воно постійно веде боротьбу за своє виживання.
Внаслідок цієї боротьби всі соки та зникають плодам дерева. Крім того, зерна проходять індивідуальний і особливий процес сортування. А також особливий метод обсмажування. На мішках, у яких постачає зерно кави Speciality Coffee, вказується країна, де воно вирощується, район, а також плантація.
Методологія викладена у формі спеціальної системи класифікації.
У цій таблиці представлений опис дефектів, які не допускаються в speciality coffee.
Приклади та їхній вплив на смакові якості:
- Black. Кавове зерно, яке має половину поверхні або більше чорного кольору. У результаті, кава матиме різкий і неприємний смак і запах. Це нерівномірно обсмажені зерна;
- Half Black. Кавове зерно, у якого половина або менше половини чорного кольору. Результати приготування кави будуть аналогічними, як і в попередньому пункті;
- Stinkers. Це кавові зерна зіпсовані та з неприємним запахом;
- Stones and Sticks. Це каміння, кокосова шкаралупа або палички. Це негативно позначиться не тільки на смаку, але й на кавовому обладнанні;
- Floaters. Це плоди не зовсім зрілі, тому мають брудно-зелений колір і зморщену поверхню. Унаслідок цього вийде несвятий аромат і смак кави; до зелені кави та її якості теж є низка вимог
- Broken. Це частина розбитого зерна, яке було пошкоджене під час перероблення. Це несуттєвий вплив на аромат або смак кави;
- Shells. Зерна кави має неправильної форми западини. Унаслідок обсмажування може розколотися й облякнутися;
- Insect Damage. Зерно, яке пошкоджене зовні або всередині комахами. Надасть невелику гіркоту напою.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Гватемала |
Вид кави | Арабіка |
Форма випуску | Зерновий |
Ступінь обсмаження | Середня |
Тип упаковки | Вакуумний пакет |
Вага | 250 г |
Користувальницькі характеристики | |
Наявність | в наявності |
Стан | нове |
- Ціна: 192 ₴